Abbott trekt aanvraag psoriasis medicijn Briakinumab in

0
96
Abbott trekt aanvraag psoriasis medicijn in

Abbott heeft bij de ‘US Securities and Exchange Commission‘ aangegeven de aanvraag voor goedkeuring van het experimentele middel briakinumab voor de behandeling van psoriasis, reumatoïde artritis en multiple sclerose in te trekken.

Abbott Briakinumab

Briakinumab zat reeds in fase 3 van klinisch onderzoek, in deze fase van het onderzoek wordt het geneesmiddel onder andere in twee door het lot willekeurig samengestelde patiëntengroepen vergeleken met een placebo of met de gebruikelijke behandeling.

In deze fase heeft Abbott op basis van feedback van de registratie-autoriteiten moeten concluderen dat verdere analyse en uitgebreidere studies noodzakelijk zijn. Abbott zal daarom nieuwe plannen met betrekking tot verder onderzoek indienen en later een hernieuwde aanvraag doen bij de daarvoor verantwoordelijke Amerikaanse en Europeesche instanties.

FDA en de Europeesche EMEA

Dit verzoek van Abbott doet vermoeden dat de FDA en de Europeesche EMEA verzocht hebben om meer inzicht en vergelijkend onderzoek naar de veiligheid van Briakinumab. Enkele lopende onderzoeken die reeds in gevorderde fases zijn hoeven niet tijdelijk gestopt te worden.

Voor psoriasis, reumatoïde artritis en multiple sclerose patiënten een pijnlijke confrontatie met het feit dat vaak langdurig gewacht moet worden op een nieuw medicijn dat betere behandelresultaten met minder bijwerkingen geeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here