America’s Next Top Model winnaar neemt deel aan psoriasis loop

3
654
America's Next Top Model CariDee

America’s Next Top Model‘ winnaar uit serie 7 neemt deel aan de psoriasis loop.

CariDee English won in 2006 ‘America’s Next Top Model’ en is psoriasis patiënt sinds ze vijf jaar oud is. Caridee had in het verleden op 75% van haar lichaam psoriasis. CariDee heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze heeft moeten vechten om haar droom ‘fotomodel worden’ te doen uitkomen en de moeilijkheden die ze hierbij ondervond door haar huidziekte psoriasis.

English ziet het als haar grootste prestatie tot nu toe dat ze woordvoerster is van de Nationale Psoriasis Federatie in Amerika. Ook in 2009 zal ze zich actief inzetten voor de psoriasis vereniging, zo zal ze meedoen aan de nationale psoriasis loop die op verschillende plaatsen in het land georganiseerd worden om aandacht te vragen voor deze huidziekte en donaties op te halen om zo broodnodig onderzoek te bekostigen.

English is succesvol behandeld en heeft zo haar droom kunnen waarmaken door fotomodel te worden. English realiseert dat veel psoriasis patiënten lijden in stilte uit schaamte voor de aandoening. Ze hoopt op deze manier mensen te stimuleren hulp en behandeling te zoeken.

De nationale psoriasis vereniging hoopt door de psoriasis loop en de deelname van topmodel CariDee het taboe op deze huidziekte verder te doorbreken.

3 REACTIES

  1. Er bestaan kuren waarbij je volledig ingetaped en ingesmeerd opgenomen wordt in het ziekenhuis. Deze worden vooral gebruikt bij mensen met een zeer ernstige vorm, waar zij wel toe behoorde met 75%.

  2. Ik ben benieuwd welke behandeling ze heeft ondergaan, ze zegt psoriasis vrij te zijn. Ik kan nergens vinden welke behandeling haar zo geholpen heeft…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here