Chronische pijn bij psoriasis

1
123
Chronische pijn vaak ondraaglijk

Eén op vijf volwassenen in Europa leeft met chronische pijn. Deze voortdurende vorm van pijn is beschreven als pijn die langer dan drie maanden aanhoudt en ondraaglijk kan zijn, waardoor alledaagse activiteiten moeilijk en soms zelfs onmogelijk worden. Over het algemeen kunnen medicijnen deze pijn niet genezen slechts gedeeltelijk en/of tijdelijk onderdrukken.

Chronische pijn vaak ondraaglijk

Onderzoek toont aan dat veel mensen met voortdurende pijn in stilte lijden. Ondanks de belasting voor individuele patiënten en hun families, zorgstelsels, werkgevers en de economie, is het een slecht onderkende en vaak zelf onbehandelde aandoening in Europa. Omdat de pijnklachten vaak onbehandeld of niet goed erkend worden ontstaat er veelal ondraaglijk lijden in stilte.

Samen met Pfizer hebben toonaangevende patiëntenverenigingen en maatschappelijke organisaties in heel Europa de krachten gebundeld bij de ‘Voel je mijn pijn?’ – campagne. Deze campagne streeft naar bewustmaking van de belasting van voortdurende pijn en wil steun genereren voor echte veranderingen in erkenning, begrip en behandeling van chronische pijn. Bovendien geeft de campagne een stem aan de één op vijf volwassenen in Europa die met deze aandoening leeft en doet een oproep om chronische pijn als werkelijke gezondheidsprioriteit te erkennen.

1 REACTIE

  1. Ik heb al lang psoriasis op ellebogen en hoofdhaar, en kreeg steeds meer erge chronische pijnen aan gewrichten, moe, slapeloos en ellende.

    Een vriend wees me op een behandeling met een ontstekingsremmer en een pijstiller die natuurlijk was en makkelijk in te nemen en in Italie heel veel voorgeschreven wordt: Normast. Ik ben nu ruim 3 maanden met dit middel bezig,

    Normast is een supplement, en kan zeggen dat de pijn na 3 weken duidelijk minder werd. Maar ook mijn roodheid en de hele psoriasis is een stuk beter. Normast remt ontstekingscellen en daarom begreep ik dat ook de psoriasis zelf positief erop kan reageren. Bij mij lijkt dat er wel op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here