Voorlichting over psoriasis via iPods

0
81
Voorlichting over psoriasis

De afdeling Dermatologie van het Erasmus MC introduceert op 17 december als eerste in Nederland voorlichting via iPods in de wachtkamer.

Voorlichting over psoriasis via iPods

Dermatologie heeft twintig voorlichtingsfilmpjes van één tot vijf minuten laten maken. Daarin belicht de afdeling steeds een ander aspect van de huidziekte psoriasis en de beschikbare behandelingen van het Erasmus MC. Onderwerpen zijn onder meer zalven, tabletten, belichting (UVA en PUVA) en injecties. Ook gewrichtproblemen, patiëntenverenigingen en alternatieve geneeswijzen krijgen de aandacht. Denk bij dat laatste aan krabvisjes en acupunctuur.

Blijven actueel

De filmpjes worden afgedraaid op iPods, handzame apparaatjes die muziek en beelden afspelen. De patiënt die nog nooit een iPod in handen heeft gehad, krijgt uitleg van de afdeling. De filmpjes worden actueel gehouden, bijvoorbeeld als er een nieuw medicijn beschikbaar is.

Geen acteurs

In de filmpjes treden geen acteurs op, maar artsen, verpleegkundigen, studenten, baliepersoneel en patiënten. De beelden zijn ingetogen en rustig, alsof de kijker zelf door de gangen van het Erasmus MC loopt. De presentatie is in handen van dermatoloog dr. Bing Thio.
Dr. Thio behandelt sinds 1988 patiënten met psoriasis. Gevraagd naar hoeveel consulten hij in zijn medische loopbaan tot heden heeft gegeven, komt hij uit op ‘minstens 15.000’.

Ook service

Behalve medische informatie bieden de iPod-filmpjes ook praktische service. Alles passeert de revue: de locatie, de metrohalte, het gebouw, de ingang, het parkeren, de artsen, de gespecialiseerde verpleegkundigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here