Bananenschil als hulpmiddel bij psoriasis

Bananenschil als betaalbaar, alternatief hulpmiddel bij de behandeling van milde psoriasis. Medicus Peter Gott schrijft er een artikel over op Tulsa world. Psoriasis kent bij de meeste vormen een golvend verloop. Er zijn perioden waarin de psoriasis heftiger is afgewisseld met rustige perioden. Peter Gott geeft aan dat in de periode dat psoriasis plekken opleven (opvlammen) en dus roder, schilferiger en meer jeuk gaan veroorzaken, Bananenschillen een verzachtende en zelfs verbeterende werking kunnen hebben.

In periode van opvlamming geeft medicus Gott aan je huid goed vet te houden, daarnaast is het raadzaam milde seep soorten te gebruiken en heet water bij het douchen te vermijden. Dit om uitdroging van de huis te voorkomen. Gebruik een goede beschermingsfactor wanneer je de zon in gaat, zonlicht heeft een gunstig effect op psoriasis maar kan het tegenovergestelde effect hebben wanneer je teveel zonlicht toelaat.

Naast bovenstaande tips komt dr. Gott met de opmerkelijke tip ene banaan per dag te eten, en dan zul je met name profiteren van de shil en niet van het eten. Al levert een stuk fruit per dag ook een goede bijdrage aan de algemene gezondheid. Maar bij de banaan gaat het m.b.t. de psoriasis om de schil.

Gebruik bananenschil bij psoriasis

Hij adviseert om de schil in parten te snijden en te verdelen over de kleinere oppervlaktes met milde psoriasis aangetaste huid. De aangedane plekken twee tot drie maal daags inwrijven met stukjes bananenschil. Op de grotere oppervlaktes aangetaste huid raadt hij aan de lange stukken schil vast te plakken met een stuk tape, ververs ze dagelijks, adviseert Gott.

Ik lees dit soort artikelen altijd met een flinke korrel zout, maar het lijkt me een onschuldig advies om de psoriasis te kunnen verzachten. Ik zal het een kans geven en zal jullie berichten of het effect heeft.

Volgens Gott zullen de resultaten overigens verbazingwekkend zijn.

12 gedachten over “Bananenschil als hulpmiddel bij psoriasis”

 1. In bananeschil zitten allerlei vetzuren, die misschien best goed zijn voor de huid – het zijn vooral palmitinezuur, samen met linolzuren en linoleenzuren, plus in kleine hoeveelheden caprylzuur, caprinezuur, laurine, myristine, stearinezuur en arachidinezuren. (Dat zijn essentiële vetzuren voor de mens = je lichaam maakt ze niet zelf, maar je hebt ze wel nodig.)
  Dit is het onderzoek waar dat in staat: Fatty acid profile of fresh and dried banana (Musa sapientum L. var. cavendishii Lamb.) peel oils. – J. Fac. Pharm, 2002, 31.1: 13-19.

  Beantwoorden
 2. Hoi allemaal,

  ik ben een tiener met psoriasis, ik lees heel veel op forums en site’s gewoon om er zeker van te zijn dat ik niet de enige ben met psoriasis. Ik heb het ook in de klas vertelt, de reacties waren verschillend en een vragenvuur werd geopend. Ik was blij dat het niet al te serieus bleef, er werd ook gezegd dat het wel een leuk hangman woord was! Ik gebruik sinds een maand of 3 equilac dit zijn capsules met paardenmelk in poedervorm erin. Bij mij werkt het echt heel goed wel moet ik iedere dag ’s ochtends 2 van die pillen inslikken. Dit vergeet ik ook wel eens. Het resultaat is dan bijna niet zichtbaar en dat steunt mij weer om toch elke dag die pillen te nemen! Het werkt bij mij het meeste op mijn armen en benen, jammer genoeg heb ik nog niks gevonden voor mijn hoofdhuid (iemand suggesties??) Verder wilde ik nog even kwijt dat ik er niet van baal dat ik psoriasis heb, en dat je mij maar moet nemen zoals ik ben(en dat is nou eenmaal met psoriasis) Bij mij op school zit ook een meisje met psoriasis eerst heel onzeker net als ik was in het begin maar nu staat er een geweldige meid die het leven vol geluk en vreugde te gemoed ziet en pesten ze haar? dan is het enige wat ze zegt: als je er meer over wil weten kun je het ook gewoon vragen!

  Groetjes Een Tiener Van 14 Met Psoriasis Vulgaris En Psoriasis Guttata!

  Beantwoorden
 3. Op het moment drink ik kefir en het helpt goed de psoriasis te verminderen…het is een yoghurt met een hoge zuurgraad en is te koop bij de biologische winkels,drink een halve liter per dag.
  Ben zelf helemaal over gestapt op biologisch eten,ik geloof ook dat het met verkeerd voedsel te maken heeft.
  Kijk op google bij deirdre earls.

  En kijk op psoriasis.nl er zijn grote ontwikkelingen op komst voor de psoriasis patienten….er is hoop voor ons!!!!

  Beantwoorden
 4. In aanvulling tot wat Boudewijn denkt, namelijk dat zeezout psoriasis verminderd, geft het zout een filter op het lichaam waarmee we in staat zijn meer zon te verdragen. Gewoon zout en geen zon zou uitdroging vormen en geen genezing!

  Beantwoorden
 5. hallo de bananenschil helpt bij mij wel hoor de huid word zachter de pijn en jeuk zijn weg en het is weer aantoonbaar het ziet een beetje rood maar dat is beter dan die witte korsten groetjes michel

  Beantwoorden
 6. ik ben al een paar dagen bezig met s’nachts sokjes aan te doen gedrenkt in sintjans olie die ik zelf gemaakt heb en daar over een plastiek zak om de lakens niet vuil te maken , en ik moet zeggen ik heb het nu 3 dagen gedaan en het is merkelijk beter nu kan ik toch terug stappen zonder bloedende barsten te krijgen , dit wilde ik even kwijt . ps ik heb sporiasis pustulosa op handen en voeten . zou het ook wel aan durven met de bananenschil

  Beantwoorden
 7. Boudewijn en Jennifer, dank voor jullie reacties!
  Inderdaad Boudewijn er zijn genoeg natuurlijke producten die een zeer nuttige bijdrage kunnen leveren bij ziekten, wonden, maar ook ter bevordering van de algemene gezondheid. Ik heb het nu enkele dagen getest en tot dusver geen reactie op de bananen 🙂

  @Jennifer – begrijpelijke reactie ik ben ook sceptisch ingesteld. Maar stilletjes denk ik dan wel aan een oude uitdrukking ‘niet geschoten is altijd mis’ :-).

  Beantwoorden
 8. Leuke titel, daar moest ik wel om lachen. Aan de andere kant ik denk zeker dat natuurlijke dingen een effect kunnen hebben op mijn psoriasis plekken. Zeezout helpt tenslotte ook, ik ga aan de bananen! 🙂

  Gr. Boudewijn

  Beantwoorden

Plaats een reactie