HomeNieuwsChronische pijn bij psoriasis

Chronische pijn bij psoriasis

Eén op vijf volwassenen in Europa leeft met chronische pijn. Deze voortdurende vorm van pijn is beschreven als pijn die langer dan drie maanden aanhoudt en ondraaglijk kan zijn, waardoor alledaagse activiteiten moeilijk en soms zelfs onmogelijk worden. Over het algemeen kunnen medicijnen deze pijn niet genezen slechts gedeeltelijk en/of tijdelijk onderdrukken.

Chronische pijn vaak ondraaglijk

Onderzoek toont aan dat veel mensen met voortdurende pijn in stilte lijden. Ondanks de belasting voor individuele patiënten en hun families, zorgstelsels, werkgevers en de economie, is het een slecht onderkende en vaak zelf onbehandelde aandoening in Europa. Omdat de pijnklachten vaak onbehandeld of niet goed erkend worden ontstaat er veelal ondraaglijk lijden in stilte.

Samen met Pfizer hebben toonaangevende patiëntenverenigingen en maatschappelijke organisaties in heel Europa de krachten gebundeld bij de ‘Voel je mijn pijn?’ – campagne. Deze campagne streeft naar bewustmaking van de belasting van voortdurende pijn en wil steun genereren voor echte veranderingen in erkenning, begrip en behandeling van chronische pijn. Bovendien geeft de campagne een stem aan de één op vijf volwassenen in Europa die met deze aandoening leeft en doet een oproep om chronische pijn als werkelijke gezondheidsprioriteit te erkennen.

Redactie Huidzorgen
Redactie Huidzorgenhttps://huidzorgen.nl
Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

- Advertentie -

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!