HomeHuidaandoeningenPsoriasisWeinig bekend over de combinatie Psoriasis en Vitiligo

Weinig bekend over de combinatie Psoriasis en Vitiligo

Er is mij weinig bekend over de combinatie psoriasis en vitiligo. Ik weet dat ik beiden ongeveer gelijktijdig heb gekregen en de dermatoloog vind me wel een interessant geval, tja wat je aan die informatie hebt?

Mij is altijd bijgebleven dat beiden ziekten zich openbaarde op mijn  scheenbenen, waar ik met zeer grootte regelmaat kwetsuren had door veelvuldig vallen tijdens het mountainbiken door de jaren heen. Is hier een logisch verband?

Het zijn huidziekten en ze hebben direct te maken met het functioneren van het immuunsysteem.

Ik heb in één onderzoek (engels) kunnen  terugvinden het verklarend is aangezien psoriasis 3% en vitiligo 1% van de wereldbevolking treft. Het id us wel mogelijk dat men door beiden wordt getroffen. Zo lees ik slechts in deze theoretische casus (engels) terug dat er een oorzakelijk verband zou kunnen zijn.

Sinds enige tijd is bekend dat bij het ontstaan van psoriasis T-cellen een essentiële rol spelen is dit ook het geval bij Vitiligo? Zijn het auto-immuunziekten die overeenkomsten hebben in oorzaak en gevolg?

Veel vragen dus en tot nu toe weinig antwoorden, ik ben zeer benieuw naar nuttige bijdragen en reacties met betrekking tot dit onderwerp.

Redactie Huidzorgen
Redactie Huidzorgenhttps://huidzorgen.nl
Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

- Advertentie -

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!