Huid & ZorgPsoriasis

Dovobet in gelvorm smeert makkelijk uit en trekt snel in

Voor de behandeling van psoriasis is nu Dovobet Gel beschikbaar. Dovobet smeert makkelijk uit, trekt snel in en is alcoholvrij. Dovobet Gel is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het volhouden van smeren met de bestaande zalven of crèmes om verdikking van de huid, rode plekken, jeuk en schilfers te bestrijden.

Dovobet in gelvorm

dovobet gelHet bestaat uit een heldere en geurloze gel, waarin de werkzame stoffen calcipotriol (een van vitamine D afgeleide stof die de snelheid normaliseert waarmee huidcellen worden geproduceerd) en een krachtige ontstekingsremmer, betamethasondipropionaat (een corticosteroïde) zijn samengevoegd. Eénmaal per dag wordt de gel op de psoriasis-plekken aangebracht. Het geneesmiddel wordt volledig vergoed door ziektekostenverzekeraars. Dovobet Gel wordt geïntroduceerd door LEO Pharma BV, gespecialiseerd in medische behandelingen van huidaandoeningen.

De belangrijkste problemen die patiënten ondervinden zijn: onaangename zalf of crème in het gebruik (plakkerig, ruikt vies, lastig op te smeren), gebrek aan werkzaamheid, en de lange tijd voordat een zalf of crème goed is ingetrokken. Dit heeft tot gevolg dat o.a. kleding niet makkelijk aan te trekken is, lakens blijven plakken, en er vlekken te zien zijn op meubels.

Gebruiksvriendelijke gel

Volgens artsen en patiënten is het belangrijk dat een geneesmiddel voor psoriasis makkelijk te smeren is en gebruiksvriendelijk. De transparante en geurloze gel is éénmaal per dag aan te brengen en wordt goed verdragen.

Ook interessant

Redactie Huidzorgen

Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Gerelateerde artikelen

11 Comments

 1. Ik gebruik sinds twee weken ook Dovobet 50mg Gel voor mijn psoriasis op/achter/in mijn oorschelp en ik moet zeggen dat sommige plekken na één keer al weg waren.

  Ik heb zelfs terug huid gevoeld waar ik in 13 jaar enkel een soort maanlandschap voelde.

 2. Bij mij helpt het totaal niet, mijn hoofdhuid is verbrand van de gel en ligt open….Ben ermee gestopt maarja het probleem ik er wel niet door opgelost

 3. Mijn arts vertelde mij dat het niet goed was om dovobet gel op je huid te gebruiken alleen op de hoofduid. Ik nam vroeger laser sessie met laserstralen maar ik mag pas als ik 15 ben terug onder die speciale zonnebank… die helpt heel goed normaal mag je maar aan 16 jaar onder die zonnebank, maar ik moest al een paar sessies nemen aan men 4 jaar tot de arts zij dat ik moest stoppen omdat ik veel te jong was.
  op men huid heb ik maar een paar kleine pleksjes maar op mijn hoofdhuid heb ik er massaal veel ik durf amper mijn haar in een paardenstaart doen..
  En natuurlijk is het beter voor je hoofdhuid om korte haren te hebben maar ik wil mijn langeharen niet kwijt :s

 4. dovobetgel moet je idd uitwassen met eerst shampoo droog op je haren laten intrekken zodat het vettige oplost en dan pas met water. En het mag ook op je ellebogen hoor! Kan net als de zalf ook op het lichaam worden gebruikt. Wel even volhouden, het werkt niet na 3 dagen 🙂

 5. dovobetgel moet je idd uitwassen met eerst shampoo droog op je haren laten intrekken zodat het vettige oplost en dan pas met water. En het mag ook op je ellebogen hoor! Kan net als de zalf ook op het lichaam worden gebruikt. Wel even volhouden, het werkt niet na 3 dagen 🙂

 6. Mijn arts vertelde mij dat het niet goed was om dovobet gel op je huid te gebruiken alleen op de hoofduid. Ik nam vroeger laser sessie met laserstralen maar ik mag pas als ik 15 ben terug onder die speciale zonnebank… die helpt heel goed normaal mag je maar aan 16 jaar onder die zonnebank, maar ik moest al een paar sessies nemen aan men 4 jaar tot de arts zij dat ik moest stoppen omdat ik veel te jong was.
  op men huid heb ik maar een paar kleine pleksjes maar op mijn hoofdhuid heb ik er massaal veel ik durf amper mijn haar in een paardenstaart doen..
  En natuurlijk is het beter voor je hoofdhuid om korte haren te hebben maar ik wil mijn langeharen niet kwijt :s

 7. hallo aka ,
  ik heb je instructies opgevolgd en het werkt 😉 bedankt

  Hein Krohne , dovobet dient alleen voor op de hoofdhuid en niet voor op de ellebogen je moet daivonex gebruiken helft wel of betnelan.

 8. ik kan niet zeggen dat het veel doet. ik heb onderandere twee enorme plekken op mijn ellebogen, en het wordt wel iets minder, maar dat is niet veel.

 9. Hallo,
  In reactie op Pyck Joicy: het probleem van vette haren…
  Probeer het eens door eerst shampoo op je haren te doen, inwrijven en pas na 1 minuut water erbij. Meestal helpt dat goed.
  Veel succes!

 10. Hallo ik heb sinds mijn 4 jaar overal psoriasis in de ergste vorm op mijn lichaam heb ik er nu nog maar 2 meer maar mijn hoofd is echt niet meer te doen ik heb nu al 2 maand dovobet en ik ben er zeer content van 🙂 maar het nadeel is dat je het niet zo makkelijk uit kan wassen het is nog redelijk vetiig en daardoor gebruik ik het niet graag ik ben nu 13 en al mijn vrienden kijken dan zo enja

 11. Dit gebruik ik nu ook, het helpt geweldig! Ik heb het op mijn hoofdhuid en heb erg lange haren, dus erg moeilijk om er dikke cremes op aan te brengen. Ik gebruik Dovobet 1x en ik kan weer een paar dagen vooruit, voorheen was ik mij elke dag suf aan het krabben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button