HomeOnderzoekEnbrel beschikbaar voor jonge psoriasis patiënt

Enbrel beschikbaar voor jonge psoriasis patiënt

Medicalfacts.nl bericht over een belangrijke aanvullende behandelmogelijkheid voor jonge patiëntjes met psoriasis.

Dermatoloog dr. M.M.B. Seyger van het St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen laat weten dat buitengewoon behoedzaam moet worden omgegaan met medicatie tegen psoriasis voor kinderen.

Nederlandse kinderen met psoriasis kregen de nieuwe Enbrel-injecties nog niet. Het middel werd uitgetest in de Verenigde Staten en Canada. Na 12 weken had het nieuwe middel bij 57 procent van de kinderen effect: bij hen waren de psoriasisproblemen met 75 procent verminderd.

Enbrel

Enbrel is een geneesmiddel dat kan worden toegepast bij patiënten die lijden aan reumatische aandoeningen en/of psoriasis. Het bevat als werkzaam bestanddeel etanercept. Dit is een TNF-antagonist die tot doel heeft de TNF-balans in de aangedane gewrichten en/of de huid te herstellen door het teveel aan TNF weg te vangen.

Redactie Huidzorgen
Redactie Huidzorgenhttps://huidzorgen.nl
Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

- Advertentie -

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!