Enbrel beschikbaar voor jonge psoriasis patiënt

Medicalfacts.nl bericht over een belangrijke aanvullende behandelmogelijkheid voor jonge patiëntjes met psoriasis.

Dermatoloog dr. M.M.B. Seyger van het St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen laat weten dat buitengewoon behoedzaam moet worden omgegaan met medicatie tegen psoriasis voor kinderen.

Nederlandse kinderen met psoriasis kregen de nieuwe Enbrel-injecties nog niet. Het middel werd uitgetest in de Verenigde Staten en Canada. Na 12 weken had het nieuwe middel bij 57 procent van de kinderen effect: bij hen waren de psoriasisproblemen met 75 procent verminderd.

Enbrel

Enbrel is een geneesmiddel dat kan worden toegepast bij patiënten die lijden aan reumatische aandoeningen en/of psoriasis. Het bevat als werkzaam bestanddeel etanercept. Dit is een TNF-antagonist die tot doel heeft de TNF-balans in de aangedane gewrichten en/of de huid te herstellen door het teveel aan TNF weg te vangen.

2 gedachten over “Enbrel beschikbaar voor jonge psoriasis patiënt”

 1. In 2001 tot 2003 heb ik meegedaan aan de testen met Enbrel. Het middel werkt op alle fronten uitsekend. Geen enkele bijwerking heb ik vernomen. Door het middel wordt je echter vatbaarder voor infecties. Is dat een verkoudheid dan is daar overkomen aan. Krijg je bv longontsteking of een andere meer gevaarlijke infectie, dan is het noodzakelijk meteen te stoppen met de Biologic.

  Na de test kwam ik niet in aanmerking om Enbrel te kunnen doorgebruiken. Hiervoor moest ik nog een contra indicatie hebben voor MTX. Dit middel heb ik, ook vanwege de vele en ernstige bijwerkingen, altijd buiten de deur weten te houden.

  Na de test kwam de psoriasis na een half jaar gewoon weer terug en heb ik mijn oude gewoonte weer opgepikt. In mei reis ik ieder jaar af naar de Dode Zee. Na 3 weken is mijn pso grotendeels verdwenen en kan ik er weer een jaar tegen.

  Een prima behandeling, geen bijwerkingen en de Menzis vergoed 80% van de kosten.

  Lees er alles over op http://www.psor.nl

  Mijn verslag over de tijd dat ik Enbrel testte staat op http://www.psor.nl/oud

  Pieter

  Beantwoorden

Plaats een reactie