NieuwsPsoriasis

Na Facebook en Hyves nu Psoriasis.name

Heb je wel eens gedacht aan een sociaal netwerk voor mensen met psoriasis? Dan kun je nu terecht op psoriasis.name onderdeel van Psoriasis Cure Now. Hiermee wordt een omgeving gerealiseerd waar mensen die psoriasis hebben maar ook vrienden, familie, behandelaren en geïnteresseerden terecht kunnen om kennis, ervaringen, nieuws en eigenlijk alles wat je kwijt wilt met elkaar uit kunt wisselen.

Deze nieuwe online wereld is zo goed als klaar en inmiddels voor iedereen toegankelijk. Het netwerk heeft een wereldwijd draagvlak en is dus net als Facebook wereldwijd door iedereen te gebruiken. Naast ervaringen uitwisselen kun je er een vriendennetwerk opbouwen, een blog bijhouden, mensen uitnodigen, video’s en foto’s delen, evenementen publiceren, notities maken en een zelf vormgegeven profiel aanmaken.

Sociale netwerken

Vooral internationaal worden Facebook en MySpace als online netwerken, profielpagina’s gebruikt in Nederland gebruikt men naast de internationale netwerken ook het Nederlandse Hyves. Sociale netwerksites zijn de de laatste twee jaar immens gegroeid in populariteit. In april 2009 telde Facebook meer dan 200 miljoen gebruikers wereldwijd. Voordeel van een online netwerk is de laagdrempeligheid het is een makkelijk platform om je gedachten en gevoelende uit te drukken hier schuilt gelijkertijd ook het gevaar in. Sociale netwerken kunnen een verrijking van je sociale leven zijn maar gebruik ze met zorg!

Lotgenotencontact

Steeds vaker worden er online initiatieven genomen die het lotgenotencontact tussen groepen moeten bevorderen. Steekwoorden die online contact aantrekkelijk maken zijn:

  • sociaal contact
  • educatieve ondersteunding
  • contact met mensen met een gelijkwaardige aandoening
  • entertainment

Conclusie

Psoriasis.name kan een interessant medium worden voor iedereen die dat leuk vind. Ik ben lid geworden en vind het prettig van achter mijn computer verhalen met anderen te kunnen uitwisselen. Ik kan me zeer goed voorstellen dat mensen er anders over denken i.v.m. privacy, virtueel contact, etc. Dat is gelijk het mooie het is er voor een ieder die het een verrijking vind en een ander kan het evengoed links laten liggen. Reacties zijn zoals altijd welkom, praat mee!

Ook interessant

Redactie Huidzorgen

Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Gerelateerde artikelen

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button