HomeHuidaandoeningenPsoriasisGordon schaamt zich voor huidziekte psoriasis

Gordon schaamt zich voor huidziekte psoriasis

De AVRO begint de nieuwe reeks van Vinger aan de Pols 2 juni a.s. met de ziekten van Gordon, Gordon schaamt zich voor huidziekte psoriasis. Presentatrice Pia Dijkstra zocht de 40-jarige zanger, presentator daarvoor op in zijn huis in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, liet de omroep dinsdag weten.

”Hij wordt geplaagd door een aantal ziektes waar menig mens zwaar depressief van zou worden”, aldus de AVRO. Het begon tien jaar geleden, toen bij Gordon reuma werd geconstateerd. Daarna volgden diabetes, chronische bronchitis en psoriasis. Deze laatste is een huidziekte die grote rode, vaak schilferende plekken op de huid veroorzaakt. De ziekte is ongeneeslijk en leidt bij veel mensen tot sociaal isolement en schaamte.

Vinger aan de pols

Tegen Dijkstra vertelt Gordon dat hij zich alleen in het donker durft uit te kleden en weigert zijn huid te tonen. De eerste aflevering van de nieuwe serie van het gezondheidsprogramma is te zien op 2 juni op Nederland 1.

Eerder berichte Gordon al wanhopig te worden van zijn huidziekte psoriasis. “Het heeft de afgelopen tien jaar zo’n ontzettend negatief stempel op mijn leven gedrukt dat ik er nu pas open over kan en wil praten”, vertelt de zanger.

Psoriasis

Psoriasis is een van de meest voorkomende chronische huidziekten. Onderzoekers schatten in dat ongeveer 3% van de wereldbevolking lijdt aan psoriasis. de meeste mensen leren leven met dagelijks pijn, jeuk en bloedingen die de ontstekende huid veroorzaken. Naast de lichamelijke klachten moet niet onderschat worden hoe groot de psychische belasting is in al zijn vormen.

Met name schaamte en onzekerheid en de constante angst voor afwijzing maken de ziekte geestelijk belastend.

Psoriasis Vereniging Nederland (PVN)

Voor het laatste nieuws over psoriasis kunt u elke dag terecht op PsoriasisBlog.nl, naast het laatste nieuws vind u er video’s, persoonlijke verhalen en gastlogs over deze huidziekte. Heeft u psoriasis en/of  bent u op zoek naar lotgenotencontact, bezoek dan de website van de Psoriasis Vereniging Nederland. De Psoriasis Vereniging Nederland geeft voorlichting over psoriasis, bevordert lotgenotencontact en houdt regelmatig lezingen en bijeenkomsten.

Redactie Huidzorgen
Redactie Huidzorgenhttps://huidzorgen.nl
Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

- Advertentie -

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!