NieuwsOpmerkelijkPsoriasis

Kanniewaarzijn: Mijn hele leven psoriasis

Meneer van Doleweerd heeft al bijna zijn hele leven Psoriasis. In het nieuwe VARA programma Kanniewaarzijn wordt op een humoristische wijze met serieuze ondertoon het dramatisch medisch falen waar psoriasis patiënt meneer van Doleweerd mee geconfronteerd is verteld. In 1978 raadt de dermatoloog van het Weezenlanden ziekenhuis in Zwolle (tegenwoordig onderdeel van de Isala Klinieken) de heer van Doleweerd een nieuwe behandelmethode aan PUVA-therapie. In tegenstelling tot wat de PUVA-therapie voorschrijft, namelijk nooit langer dan twee maanden en met een beperkte dosis bestraling  uitvoeren besluit de dermatoloog van de heer Doleweerd de bestraling steeds frequenter met een hogere bestralingsfactor uit te voeren.

Kanniewaarzijn, medisch falen

Uiteindelijk staat de heer van Doleweerd drie keer in de week in de lichtcabine. De zorgen van de heer van Doleweerd worden door de dermatoloog genegeerd en zelfs belachelijk gemaakt. Helaas bleken de zorgen van de heer van Doleweerd 13 jaar later gegrond toen huidkanker werd geconstateerd. In 2005 besluit de heer van Doleweerd het ziekenhuis aanpsrakelijk te stellen, bekijk de video en verbaas u over de reactie die hierop volgt.

(Update redactie 24-01-2013: De video behorend bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar)

Ook interessant

Redactie Huidzorgen

Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Gerelateerde artikelen

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button