NieuwsPsoriasis

Krabactie voor de huidziekte psoriasis live!

Krabactie voor psoriasis van start! De Psoriasis Vereniging Nederland (PVN) wil graag landelijk meer aandacht vragen voor deze vervelende huidziekte. De farmaceut Wyeth wil de PVN hierbij graag helpen en heeft daarom deze krabactie opgezet, je kunt door een donatie open te krabben zelf bijdragen aan het gesponsorde bedrag dat Wyeth uiteindelijk zal overmaken aan de Psoriasis Vereniging Nederland.

Wyeth zal een maximum bedrag van 15.000 euro aan de PVN doneren. Op de website heb je de mogelijkheid zelf een donatie open te krassen daarnaast kun je vrienden informeren over deze krabactie en ze zo enthousiasmeren mee te krabben. Via een donatiemeter kun je volgen hoeveel er tot nu toe is gedoneerd.

Naast informatie over de krabactie vind je informatie over leven met psoriasis in het algemeen.

Aandachtscampagnes voor psoriasis wereldwijd

Amerika vestigt nationaal en internationaal de aandacht op psoriasis en psoriasis onderzoek met de prosiasis walk, jaarlijks georganiseerd door de Nationale Psoriasis Federatie en Psoriasis Cure Now met hun fantastische video campagne om zo het taboe te doorbreken. De eerste week van maart is men gestart met een nieuwe campagne om de aandacht te vragen voor psoriasis, Tim Gunn presentator van  ‘Project Runway’ (Een soort idols voor modeontwerpers) zal een modeshow organiseren voor psoriasis patiënten. Over deze campagne kun  je meer informatie vinden op de volgende website addresspsoriasis.com.

België deed dit eerder met de campagne ‘Een vuist tegen psoriasis maken’, waarin zowel bekende als onbekende Vlamingen gezamenlijk een statement uitdragen tegen onbegrip en een gebrek aan kennis.

Ook interessant

Redactie Huidzorgen

Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Gerelateerde artikelen

7 Comments

 1. Op zaterdag 29 oktober as. wordt de Nationale Psoriasis Dag op Papendal te Arnhem georganiseerd. Zie website http://WWW.PVNNET.NL

  Het thema is psoriasis en intimiteit. Intimiteit is meer dan seksualiteit. Intimiteit gaat over met elkaar omgaan, samenleven en aanraken. Voor mensen met psoriasis vaak een probleem. Hoe gedraag ik me in de kleedkamer van de sportclub? Hoe verzorg ik mijn kind? Krijg ik ooit een relatie? Hoe vertel ik het mijn collega’s? Wat gebeurt er als ik in een verzorgingstehuis terechtkom? Met hulp van een aantal deskundigen (zie programma) wordt gezocht naar een antwoord op al dit soort vragen.

  Zie je Sanneke, veel dingen voor jong volwassenen dus ik zou zeggen meld je aan en kom naar Papendal. Hen

 2. Hoi Esmeralda gaan jullie ook specifieke dingen voor jong volwassenen organiseren? Misschien lotgenotengroepen voor mensen tot een jaar of veertig?

 3. Hallo Esmeralda,

  Dankjewel voor je reactie! Goede actie ik hoop dat jullie al het geld binnenhalen. Zeker voor jongeren is voorlichting denk ik erg belangrijk.

  Veel succes met het ‘actief’ maken van de jongerenafdeling, ik zal het zeker volgen.

  Sebastiaan

 4. Hallo allemaal,

  antwoord op de vraag van Rik.
  De PVN gaat het geld gebruiken om de voorlichting te verbeteren en dan met name voor de jongeren (dvd, etc)
  Ik zelf ben nauw betrokken bij de pvn en ga proberen de jongerenafdeling weer actief te krijgen!!!

  Bedankt voor het krabben.
  Groeten Esmeralda

 5. ik heb een euro gedoneerd, jullie ook al? 🙂 jammer dat ik me niet op kan geven voor de fashion walk in amerika heb de show hier een half jaar geleden gevolgd, lijkt me wel wat….

 6. Hallo Vanessa,

  Bedankt voor je reacties vandaag! Ik heb inderdaad ook een euro gedoneerd. En als je die modeshow echt wilt lopen gewoon je gegevens invullen misschien vinden ze het wel leuk om er een nederlandse bij te hebben 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button