HomeNieuwsKrabactie voor de huidziekte psoriasis live!

Krabactie voor de huidziekte psoriasis live!

Krabactie voor psoriasis van start! De Psoriasis Vereniging Nederland (PVN) wil graag landelijk meer aandacht vragen voor deze vervelende huidziekte. De farmaceut Wyeth wil de PVN hierbij graag helpen en heeft daarom deze krabactie opgezet, je kunt door een donatie open te krabben zelf bijdragen aan het gesponsorde bedrag dat Wyeth uiteindelijk zal overmaken aan de Psoriasis Vereniging Nederland.

Wyeth zal een maximum bedrag van 15.000 euro aan de PVN doneren. Op de website heb je de mogelijkheid zelf een donatie open te krassen daarnaast kun je vrienden informeren over deze krabactie en ze zo enthousiasmeren mee te krabben. Via een donatiemeter kun je volgen hoeveel er tot nu toe is gedoneerd.

Naast informatie over de krabactie vind je informatie over leven met psoriasis in het algemeen.

Aandachtscampagnes voor psoriasis wereldwijd

Amerika vestigt nationaal en internationaal de aandacht op psoriasis en psoriasis onderzoek met de prosiasis walk, jaarlijks georganiseerd door de Nationale Psoriasis Federatie en Psoriasis Cure Now met hun fantastische video campagne om zo het taboe te doorbreken. De eerste week van maart is men gestart met een nieuwe campagne om de aandacht te vragen voor psoriasis, Tim Gunn presentator van  ‘Project Runway’ (Een soort idols voor modeontwerpers) zal een modeshow organiseren voor psoriasis patiënten. Over deze campagne kun  je meer informatie vinden op de volgende website addresspsoriasis.com.

België deed dit eerder met de campagne ‘Een vuist tegen psoriasis maken’, waarin zowel bekende als onbekende Vlamingen gezamenlijk een statement uitdragen tegen onbegrip en een gebrek aan kennis.

Redactie Huidzorgen
Redactie Huidzorgenhttps://huidzorgen.nl
Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

- Advertentie -

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!