Nationale Psoriasis Dag

Zaterdag 31 oktober vindt de Nationale Psoriasis Dag (NPD) plaats, de Psoriasis Vereniging Nederland organiseert deze dag eens in de twee jaar.

Psoriasis Vereniging Nederland meldt op haar website dat het programma dit jaar boeiender dan ooit is en doet een beroep op haar leden en psoriasis patiënten deze belangrijke dag bij te wonen.

Gordon
Bijzonder extraatje op deze NPD is dat Gordon aanwezig zal zijn. In het televisieprogramma Vinger aan de Pols vertelde de zanger onlangs dat hij ook psoriasis heeft, wat hij jarenlang verborgen heeft gehouden. Natuurlijk zal Gordon een lied zingen, en wel het inspirerende I am what I am.

Thema Nationale Psoriasis Dag 2009

Het thema is comorbiditeit, oftewel ziek van psoriasis. Wie psoriasis heeft, loopt immers een verhoogd risico om ook andere chronische aandoeningen te ontwikkelen, waaronder hart- en vaatziekten en diabetes. Dermatoloog Bing Thio van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam zal hierover een lezing houden. Gheorge Pop, cardioloog van Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen, zal vertellen over het verhoogde risico op hart- en vaatziekten. Verder kunt u tal van interessante workshops bijwonen: over bijwerkingen van psoriasismedicijnen, over medicijngebruik, over voedingssupplementen en over de aandachttraining, een stressreductietraining waarvan is aangetoond dat mensen met psoriasis er echt baat bij kunnen hebben. En net als anders kunt u weer een uitgebreide informatiemarkt bezoeken, waar diverse standhouders zullen laten zien wat zij de mens met psoriasis te bieden hebben.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden en de Nationale Psoriasis Dag bijwonen klik dan hier. Uw aanmelding moet uiterlijk 30 september binnen zijn bij de Psoriasis vereniging Nederland.

Plaats een reactie