HomeHuidaandoeningenHuid & GeestLevenskwaliteit van psoriasis patiënten

Levenskwaliteit van psoriasis patiënten

Farmaceut Abbott is in België een grootschalige onderzoek gestart naar de levenskwaliteit van psoriasis patiënten. In België wordt naar schatting één op de dertig getroffen door psoriasis. Patiënten die willen deelnemen aan het onderzoek kunnen zich melden op de website www.over-psoriasis.be. Resultaten uit het onderzoek zullen later doorgespeeld worden aan huidspecialisten.

Levenskwaliteit psoriasis patiënten onder de maat

Het is bekend dat psoriasis patiënten in veel gevallen behalve de lichamelijk ongemakken ook emotionele en psychische belasting ervaren. Psoriasis kan zo van grote invloed zijn op het psychish en sociaal welbevinden van patiënten, dit kan ondermeer leiden tot sociale, professionele en seksuele problemen.

Huidspecialisten houden zich voornamelijk bezig met de lichamelijke klachten, aan de psyche wort minder aandacht besteed. Abbott hoop doormiddel van dit onderzoek huidspecialisten bewuster te maken van de psychosociale belasting die deze huidziekte met zich meebrengt.

De Psoriasis Liga Vlaanderen steunt het onderzoek.

Redactie Huidzorgen
Redactie Huidzorgenhttps://huidzorgen.nl
Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

- Advertentie -

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!