Levenskwaliteit van psoriasis patiënten

Farmaceut Abbott is in België een grootschalige onderzoek gestart naar de levenskwaliteit van psoriasis patiënten. In België wordt naar schatting één op de dertig getroffen door psoriasis. Patiënten die willen deelnemen aan het onderzoek kunnen zich melden op de website www.over-psoriasis.be. Resultaten uit het onderzoek zullen later doorgespeeld worden aan huidspecialisten.

Levenskwaliteit psoriasis patiënten onder de maat

Het is bekend dat psoriasis patiënten in veel gevallen behalve de lichamelijk ongemakken ook emotionele en psychische belasting ervaren. Psoriasis kan zo van grote invloed zijn op het psychish en sociaal welbevinden van patiënten, dit kan ondermeer leiden tot sociale, professionele en seksuele problemen.

Huidspecialisten houden zich voornamelijk bezig met de lichamelijke klachten, aan de psyche wort minder aandacht besteed. Abbott hoop doormiddel van dit onderzoek huidspecialisten bewuster te maken van de psychosociale belasting die deze huidziekte met zich meebrengt.

De Psoriasis Liga Vlaanderen steunt het onderzoek.

1 gedachte over “Levenskwaliteit van psoriasis patiënten”

  1. En daarbij niet vergeten ook voor familieleden kunnen de spanningen oplopen. Dit zie je vaak gebeuren bij kinderen met een chronische huidziekte. Volgens verschillende onderzoeken (het zijn er helaas niet veel) komt dit geregeld in gezinnen voor en is er een vragenlijst ontwikkeld die dit probleem niet allen bij de patient maar ook bij familie leden kan duiden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie