Onderzoek naar behandeling Gara Rufa visjes

Beste psoriasis blog bezoekers,

Voor het academisch advies bureau Unipartners Tilburg, dat valt onder de Universiteit van Tilburg, voer ik een onderzoek uit naar de behoefte aan een nieuw behandelingscentrum voor psoriasis patienten met de Gara Rufa visjes (knabbelvisjes). Hiervoor is een speciale enquête ontwikkeld waarvan u de link onderaan deze tekst vind.

Het onderzoek vind zijn start bij de vraag van een meneer, zelf psoriasis patiënt, die wil weten hoe en op welke manier hij mensen met psoriasis het beste kan helpen met het bestrijden van de symptomen door middel van knabbelvisjes.

Met dit onderzoek proberen wij een antwoord te geven of er behoefte is aan een behandelingscentrum . Nadruk hierbij is dat het geen wellness centrum wordt maar puur bedoeld is voor de behandeling van de symptomen.

Door de enquête in te vullen, die ongeveer 10 minuten duurt, helpt u het onderzoek vooruit en wordt er een beter beeld gecreëerd over hoe het welzijn van mensen met psoriasis kan worden verbeterd.

Hierbij de link waar u de enquête kan invullen:

http://www.unipartners.nl/tilburg/enquete/index.php?sid=52271&lang=nl

(Update redactie 21-02-2011: de link naar bovenstaande enquete werkt niet meer)

Bij de inleiding van de enquête vind u meer informatie over het invullen ervan.

Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

Robert Teunissen
Studentconsultant Unipartners Tilburg

5 gedachten over “Onderzoek naar behandeling Gara Rufa visjes”

  1. Het klopt dat de gemiddelde dr fish kuur niet vergoed wordt door de verzekeringsmaatschappijen. Al wil ik wel zeggen dat het niet noodzakelijk is om 8 uur in een bad te liggen hoor!
    Onze salon in Haarlem biedt mensen met psoriasis en eczeem een programma aan , waarbij mensen de eerste en tweede week 3 keer een uur een dr fish behandeling krijgen. De derde en vierde week, 2 x per week een 60 minuten behandeling, en vervolgens de laatste 1 keer in de week een behandeling van 60 minuten.
    Tot op heden werkt dit heel erg goed. De resultaten zijn echt verbluffend. Omdat wij een kleine salon hebben, hanteren wij ook andere tarieven( 38 euro voor 60 minuten). Ik vind de meeste spa’s erg duur en de prijzen voor een volledige kuur is voor de meeste mensen inderdaad niet haalbaar. Ik denk dat het bij deze spa’s ook vaak om de business gaat en niet om hetgeen wat je voor een ander kunt doen.

    Beantwoorden
  2. Vanaf januari 2011 is het ook mogelijk om in Beverwijk de behandeling met Garra Rufa visjes te ondergaan (voetspa, handspa & bodyspa). Zowel op cosmetische basis als voor mensen met een huidaandoening zoals psoriasis en eczeem.

    Beantwoorden
  3. Over knabbelvissen wordt al jaren gesproken. De ultime kuur kun je doen in Turkije waar ze in de natuur voorkomen. Een kuur bestaat uit het tot 8 uur per dag in het bronwater met de visjes te zitten. De huid wordt schoon geknabbeld door de visjes. Wat ik mij afvraag is of er ook genezing van de plaques plaatsvindt. Ik kan het me bijna niet voorstellen dat de plaques ook, buiten het feit om dat de schubben eraf zijn, verdwijnen.

    Ik zelf ben een fervente kuurder aan de Dode Zee. Van die behandeling kun je de werking begrijpen. Veel UV-licht en baden in het ultieme mineraalrijke water zorgen ervoor dat je na 4 weken hard werken zonder de verschijnselen van psoriasis weer naar huis terug gaat. Gelukkig zijn er in Nederland een aantal verzekeringen die deze kuur gedeeltelijk vergoeden.
    Deze behandeling wordt in Nederland nagebootst in diverse dagbehandelingscentra zoals Ede, Schagen en Nieuwe Schans.
    Echter door gebrek aan natuurlijk UV licht wordt je tijdens zo’n kuur bijgelicht met kunstmatig UV-a of UV-b lampen.
    Deze behandeling helpt bij een aantal psoriasis patiënten en wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeringen.

    Ik heb vernomen dat een behandeling met de visjes van anderhalf uur rond de 75 euro gaat kosten. Er is geen verzekering die het vergoed en om het zelfde resultaat te bereiken als in Turkije moet je dus 6 dagen per week en dan 3 weken lang in het visjesbad. Ik vraag me af of dit allemaal financieel haalbaar is voor de gemiddelde psoriasis patiënt.

    Pieter

    Beantwoorden

Plaats een reactie