Patiënten met psoriasis gezocht voor studie

Patiënten met psoriasis of atopisch eczeem gezocht voor studie OnderHUIDs.

OnderHUIDs is een educatief, stressreducerend programma ter aanvulling van standaardtherapie bij patiënten met psoriasis of atopisch eczeem. Kort gezegd krijgt de deelnemer gedurende 12 weken de meest uiteenlopende informatie rondom huid en gezondheid, en wordt er geleerd beter om te gaan met stress via een aanbod van sport, yoga en meditatie.

Wie kan deelnemen?

Indien u tussen de 18 en 75 jaar oud bent en matig of ernstig psoriasis of atopisch eczeem heeft, komt u in aanmerking voor deze studie.

Wat wordt van U verwacht?

U dient bereid te zijn deel te nemen aan het programma gedurende 12 weken, 1 tot 2 maal per week, in de late namiddag. (zie http://www.onderhuids.be/ of folder). Daarnaast zijn er 4 studiebezoeken waarbij een klinisch onderzoek gebeurt en waarbij gevraagd wordt enkele vragenlijsten in te vullen.

Hoe verloopt de procedure tot deelname?

Tijdens een eerste screeningsbezoek wordt nagegaan of u in aanmerking komt voor de studie aan de hand van een anamnese en klinisch onderzoek, de informatiebrief wordt overlopen en het informed consent getekend door u en de onderzoeker.

Vervolgens worden de deelnemers aan de studie bij toeval ingedeeld in een groep die start met het trainingsprogramma (naast de gewone medische behandeling) en in een groep patiënten die enkel medische behandeling krijgen en niet deelnemen aan het programma (de controlegroep).

Indien u ingedeeld wordt in de controlegroep en dus niet kan deelnemen aan het programma, krijgt u na de studie de kans om alsnog vrijwillig deel te nemen aan het programma OnderHuids.

Bent U geïnteresseerd?

Indien u geïnteresseerd bent of meer informatie wenst, gelieve contact op te nemen met

– Lut Jenkins: Lutgarde.Jenkins@ugent.be
– Dr Bostoen Jessica: jessica.bostoen@ugent.be
– Prof Dr Lambert Jo: jo.lambert@ugent.be

Meer informatie over de studie en het programma is na te lezen op de volgende website: http://www.onderhuids.be/

3 gedachten over “Patiënten met psoriasis gezocht voor studie”

 1. Beste Thea, ik heb ook ENBrel gebruikt en het is daardoor juist slechter geworden. Ik had al een Humira gespoten en dat heeft mij inderdaad helemaal schoon gekregen, maar na 1 1/2 jaar heeft mijn lichaam antistoffen egemaakt tegen de Humira zodat ik het weer terug kreeg. Nu spuit ik Stellara en dat helpt nog steeds, ik heb alleen nog en klein plekje op mn rechterdij maar voor de rest ben ik helemaal schoon.

  groet ,

  André

  Beantwoorden
 2. Ik heb als kind altijd eczeem gehad wat is overgegaan (of altijd al was?) in psoriasis. Pas toen ik RA erbij kreeg werd ook de diagnose psoriasis gesteld….
  Van alles gesmeerd en geslikt, maar uiteindelijk met Enbrel aan het prikken, wat me heel goed bevalt voor de reuma, maar de psoriasis is niet echt weg te krijgen, ’s zomers bijna, maar ’s winters zit ik weer vol.
  Nu dus ook, na zo’n koude winter. Heb er dan ook Dovobet bij.
  Mijn beide zonen, 20 en 18 hebben nu ook psoriasis, welliswaar in (veel) mindere mate, maar volgens de dermatoloog tóch hetzelfde… Zij hebben nu Denorex shampoo en Locobase Repair zalf meegekregen om te proberen, ’t is nog maar een paar weken geleden vastgesteld.
  Als er dus iets te onderzoeken valt, waardoor betere genezingskansen gecreëerd worden, wil ik daar wel aan meewerken;-)
  Met vriendelijke groet, Thea vd Werf

  Beantwoorden

Plaats een reactie