Psoriasis

Psoriasis bij kinderen

Psoriasis bij kinderen – is een chronische huidziekte die zich vaak manifesteert op kinderleeftijd. Er zijn nog niet veel wetenschappelijke gegevens beschikbaar over kinderpsoriasis. Dermatoloog in opleiding Michelle de Jager deed daarom onderzoek naar meerdere aspecten van deze aandoening.

Psoriasis bij kinderen

Ze concludeert dat bij ruim 35 procent van de volwassen patiënten met psoriasis de klachten begonnen op kinderleeftijd. Het duurt bij kinderen langer voordat de diagnose psoriasis wordt gesteld, maar het beloop van de ziekte is niet anders als deze ontstaan is op kinderleeftijd, zo blijkt uit dit onderzoek. De Jager heeft uitgebreid literatuuronderzoek gedaan naar beschikbare behandelingen voor kinderpsoriasis. Ze geeft aan hoe je als zorgverlener de behandeling voor deze aandoening kunt opzetten.

Tot slot blijkt dat kinderen met psoriasis een verminderde kwaliteit van leven hebben. De Jager adviseert artsen daarom om in de behandeling rekening te houden met zowel de ernst van de ziekte als de kwaliteit van leven van het kind met psoriasis.

Over Michelle de Jager

Michelle de Jager (Nijmegen, 1982) studeerde geneeskunde in Nijmegen. Na het behalen van het artsexamen werkte zij één jaar als arts op de spoedeisende hulp van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. In 2008 verrichtte ze bovenstaand onderzoek op de afdeling Dermatologie van het UMC St Radboud, binnen het onderzoeksinstituut Nijmegen Institute for Infection, Inflammation and Immunity (N4i). De Jager volgt in het UMC St Radboud de opleiding tot dermatoloog.

Meer informatie over psoriasis bij kinderen
Wilt u meer informatie over psoriasis bij kinderen of wilt u uw kind meer uitleg geven over deze huidziekte, de website psokids.be is een leuke leerzame website vol leuke filmpjes voor en door kinderen met psoriasis.

Promotiegegevens

Promovendus: mevrouw drs. M.E.A. de Jager
Titel promotie: Childhood psoriasis
Promotors: de heer prof. dr. dr. P.C.M. van de Kerkhof
Copromotors: mevrouw dr. E.M.G.J. de Jong, mevrouw dr. M.M.B. Seyger
Faculteit: Faculteit der Medische Wetenschappen
Datum: vrijdag 11 februari 2011, 11:00 uur
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Ook interessant
Source
Radboud Universiteit

Redactie Huidzorgen

Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button