HomeOpmerkelijkPsoriasis een nachtmerrie, dagelijks vechten tegen de jeuk

Psoriasis een nachtmerrie, dagelijks vechten tegen de jeuk

Onderstaand fragment van Psoriasis een nachtmerrie is gemaakt voor de video campagne georganiseerd door psoriasis-cure-now.com, dit video fragment is wellicht wat hard maar ik vind het een goede visuele humoristische uitdrukking van wat psoriasis met je gevoel kan doen. Dit video fragment probeert op een humoristische manier aandacht te vragen voor een serieus probleem. Ik kan het waarderen, oordeel zelf!

Psoriasis een nachtmerrie, dagelijks vechten tegen de jeuk

Mensen met psoriasis moeten dagelijks vechten tegen de jeuk, pijn, onrust en andere ongemakken die komen kijken bij deze huidziekte. Naast de lichamelijke belasting levert dit met regelmaat psychische worstelingen, frustraties, somberheid en andere klachten op.

Vorige week heb ik een collega proberen uit te leggen wat de dagelijkse jeuk met je kan doen. Ik heb hem gevraagd zich voor te stellen dat hij thuiskomt na een dag hard werken en vervolgens in een poging wat rust te vinden gestoord wordt door het druppen van de kraan. Nadat hij dit geluid in gedachten had vroeg ik hem zich voor te stellen dat het geluid dan twee weken achtereen te horen is.  Zijn reactie; ‘Daar zou ik gek van worden’, precies zo voel ik me als ik dagen jeuk heb!

Redactie Huidzorgen
Redactie Huidzorgenhttps://huidzorgen.nl
Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

- Advertentie -

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!