HomeHuidaandoeningenPsoriasisPsoriasis: Hoe kun je het beste omgaan met jeuk

Psoriasis: Hoe kun je het beste omgaan met jeuk

In een eerder artikel schreef ik al over de vaak ondragelijke jeuk.

Vorig artikel Psoriasis: de jeuk!

Op dit moment ben ik bezig met smeren van een hormoonzalf. Het helpt in ieder geval tegen de droogheid en ook de schilfering is zo goed als verdwenen. Ik heb op de dag ook bijna geen jeuk, alleen als ik de volgende ochtend wakker wordt zo’n 24 uur na het smeren is de jeuk weer terug en kan ik mezelf gewoon niet beheersen. Het weekend werd ik er s’nachts wakker van en moest ik gewoon krabben, om gek  van te worden!

Omgaan met jeuk

Deze tip kreeg ik van een lezer ‘Mijn tip tegen het krabben is denken aan iets wat je vrolijkt stemt.‘,  het gaat dan natuurlijk om de afleiding. Ik geloof wel dat dat werkt alleen om 8 uur s’ochtends vergeet ik helaas aan die tip te denken.

Ik ben zo benieuwd hoe jullie met de jeuk omgaan. Heb je tips, suggesties,’oma weet raad‘, adviezen? Laat je horen!

Redactie Huidzorgen
Redactie Huidzorgenhttps://huidzorgen.nl
Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

- Advertentie -

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!