NieuwsOpmerkelijkPsoriasis

Psoriasis medicatie vrij verkrijgbaar op internet

Uit recent Frans onderzoek is gebleken dat psoriasis medicatie zonder recept makkelijk te verkrijgen is op het internet.

Psoriasis medicatie vrij verkrijgbaar

Het blijkt makkelijk te zijn voor een consument zonder enige medische kennis middelen te kopen om psoriasis te behandelen met inbegrip van biologische therapieën zegt het franse onderzoeksteam onder leiding van Emmanuel Mahe, uit Versailles Universite Saint-Quentin en Yvelines in Boulogne-Billancourt, Frankrijk.

Onderzoek

Voor dit onderzoek heeft een onderzoeker zich als consument vier uur lang geörienteerd op psoriasis middelen die verkrijgbaar zijn op het internet. Alle middelen moesten leverbaar zijn in Frankrijk zonder recept en geschikt voor ambulant gebruik.

De onderzoeker heeft trefwoorden gebruikt tijdens zijn zoektocht als: ‘psoriasis’, ‘winkelen’, ‘apotheek’ en ‘drogist’. Alle trefwoorden zijn gebruikt in de zoekmachine Google en Yahoo.

Met uitzondering van calcitriol en alefacept, waren alle anti-psoriasis middelen, met inbegrip van de biologische therapieën etanercept, adalumimab en efaluzimab beschikbaar in Frankrijk zonder een recept. Al deze middelen zouden uitsluitend op recept verkrijgbaar mogen zijn bij een apotheek.

Concluderend

Mahe en collega’s berichte in het publicatieblad van de Europese Academie voor Dermatologie en geslachtsziekten dat de gemiddelde prijzen van de geneesmiddelen die op het internet waren hoger zijn dan de officiële Franse prijzen in de traditionele apotheken.

Zij verwachten daarom dat de prijs een afschrikkend effect zou kunnen hebben op de consumenten.

Gezien het mondiale karakter van het internet concluderen de onderzoekers dat consumenten, bedrijven en clinici heel makkelijk psoriasis middelen kunnen verkrijgen die potentieel gevaarlijk en toxisch kunnen zijn, inclusief de nieuwe biologische therapieën.

Ons onderzoek toont aan dat strikte controle en wet- en regelgeving nodig zijn op internet apotheken en websites die zich toeleggen op gezondheid, aldus Emmanuel Mahe.

Ook interessant
Source
Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology

Redactie Huidzorgen

Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button