NieuwsPsoriasis

Psoriasis vereniging geeft fotostrip ‘Jeuk’ uit

In het kader van de jaarlijkse Wereld Psoriasis Dag 2009, die plaatsvindt op 29 oktober, verspreidt de fotostrip ‘Jeuk’.

Op de tweejaarlijkse Nationale Psoriasis Dag op 31 oktober zal het fotostripboek gepresenteerd worden en zal de dagvoorzitter, Clairy Polak, een exemplaar in ontvangst nemen.

De hoofdrol in dit fotoavontuur is weggelegd voor PVN-lid Esmeralda Zandstra. Naast haar figureren cabaretier Jan Jaap van der Wal, sportverslaggever Jan Joost van Gangelen en presentatrice Myrna Goossen.

Verspreiding
De PVN verspreidt deze fotostrip via huisartsen, dermatologen, bibliotheken en de eigen leden om de vooroordelen rond de huidziekte weg te nemen.

Krabactie
De fotostrip is tot stand gekomen via een online “krabactie”, waarbij bezoekers een gratis donatie konden doen aan de PVN. Farmaceutisch bedrijf Wyeth heeft het totaalbedrag van alle “krabbers” aan de PVN ter beschikking gesteld voor meer en betere voorlichting over psoriasis. De fotostrip is daarvan het resultaat.

Psoriasis Vereniging Nederland (PVN)
De Psoriasis Vereniging Nederland (PVN) behartigt de belangen van mensen met psoriasis.

De PVN is lid van de International Federation of Psoriasis Associations (IFPA) en van EUROPSO, een organisatie van Europese psoriasisverenigingen. Verder is de PVN lid van de Chronisch zieken- en Gehandicapten Raad (CG-Raad).

bron: Psoriasis Vereniging Nederland (PVN)

Ook interessant

Redactie Huidzorgen

Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button