Psoriasis

Reactie op afwijzing verzekeraar lichttherapie

In ieder geval blijkt dat de slogan van de verzekeraar ‘Groot en log of klein en flexibel?’ mijn inziens weinig toegevoegde waarde heeft. Dat verbaasd me dan eigenlijk ook weer niet.

Na mijn uiteenzetting van de kosten in het vorige artikel Lichttherapie thuis wel of niet vergoed?, blijf ik van mening dat ik me niet kan voorstellen dat thuistherapie duurder is dan 3 maanden consulten in het ziekenhuis. Het gaat dus om bereidheid en flexibiliteit vanuit de Verzekeraar naar de verzekerde toe. Laten zien dat je net dat stapje verder wil gaan dan andere verzekeraars.

Helaas moet ik dus concluderen dat mijn aanvullende verzekering slechts een hoop kosten extra in de maand meebrengt maar daarentegen geen voordelen oplevert. Het is dus goed je af te vragen of een aanvullende verzekering in jouw geval iets oplevert. Dat is blijkbaar  mijn eigen naïviteit geweest dat niet eerder in te hebben gezien. Tips voor verzekeraars die hier flexibeler mee omgaan zijn dus van harte welkom. Helaas mijn  reactie op dit geschil pas op 5 januari ontvangen, dus dat betekent een jaar wachten op het wijzigen van mijn verzekeraar.

Had ik dan eerder moet overstappen, ik weet het niet, eerder waarschuwden andere verzekeraars voor de wachttijd clausule. Waar ben je beter mee af?

Ik zal me de komende week verder verdiepen in de volgende zin die mij opviel in de brief van de verzekeraar.

‘Als de behandeling thuis plaats vindt onder verantwoordelijkheid van de medisch specialist, binnen een DBC, kan de behandeling wel onder de basisverzekering vallen.’

Ook interessant

Redactie Huidzorgen

Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Gerelateerde artikelen

6 Comments

 1. Hoi,

  Ik hoorde vandaag dat de thuisbelichters volgend jaar in de basisverzekering komen.! Dan is het geldig voor elke verzekeraar!

 2. Best vervelend die verzekeringen: Wat komt uit de basis verzekering en wat uit de aanvullende verzekering.

  Sommige verzekeraars maken een punt van dit en anderen van dat.
  En het is erg lastig om uit te zoeken wat in jouw (en mijn) situatie de beste verzekering is.

  Misschien moet er een meldpunt komen voor problemen met verzekeringen.

  Ik ga op het forum van de PFN een hengeltje uitgooien.

  http://www.psoriasis-fn.nl/phpBB2/index.php

 3. @ Leonie, bedankt voor je reactie! Er is goede hoop, het zal goed komen. Ik hoop er net zoveel baat bij te hebben als je man :-).

 4. Heel vervelend voor je dat de behandeling thuis is afgewezen. Mijn man heeft drie jaar geleden thuis lichttherapie ondergaan, hij heeft hier veel baat bij gehad.

  Na deze behandeling weigerde zijn verzekeraar ook nogmaals te vergoeden. De ziekenhuisbehandeling was voor hem ook vervelend maar uiteindelijk bleek het toch wel redelijk te doen.

  Ik hoop dat je er een oplossing voor vind. En bedankt voor deze website, ik zal hem blijven volgen.

  Met vriendelijke groet, Leonie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button