Zorgverzekering en psoriasis, tevreden met je zorgverzekering?

1
680
Zorgverzekering en psoriasis

Zorgverzekering en psoriasis, ben je tevreden met je huidige zorgverzekering? Elk jaar in de maanden oktober en november wordt de nieuwe zorgpremie door de zorgverzekeraars bekendgemaakt. Het is de komende weken weer mogelijk is over te stappen naar een nieuwe verzekeraar.

Uiteraard zijn er afwegingen in de te vergoeden kosten die u doen besluiten welke zorgverzekering voor u of uw gezin het beste is.

Het kan interessant zijn naast de prijsvergelijking die op vele web sites kunt doen ook eens specifiek te kijken naar de vergoedingen die de verzekeraar dekt voor de chronische huidziekte psoriasis.

Naast de vergoeding van geneesmiddelen,opgenomen in de basispremie van elke zorgverzekeraar, zijn er een aantal specifiek te vergoeden behandelingen die beschreven zijn in de zogenaamde extra verzekering of aanvullende polis.

Indien deze vergoedingen voor u interessant zijn raden we u aan te zoeken op de specifieke dekkingsgraad van uw huidige aanvullende polis en deze een te vergelijken met die van andere zorgverzekeraars.

Behandelingen die in de aanvullende dekking vallen zijn:

  • Psoriasis (dag)behandelingen
  • Psoriasis kuuroorden
  • Psoriasis UVB (lichtbak) therapie

Zorgverzekering en psoriasis

Uiterlijk 19 november hebben alle Nederlanders de nieuwe polis voor 2010 van hun zorgverzekeraar ontvangen. De vergelijkingssite kiesBeter.nl biedt per e-mail informatie over de premies en dekking van de zorgpolissen voor 2010. Aanmelding kan vanaf nu.

Wanneer alle polissen bekent zijn kunt op kiesbeter .nl zoeken op dekking polis 2010. Vul uw gegevens in en kies uw huidige verzekeraar. Kies vervolgens voor ‘Specifieke dekking’ vul hier het trefwoord ‘psoriasis’ in.

Voorbeeld zorgverzekering voor psoriasis

Mijn huidige zorgverzekeraar Azivo vergoedt geen UVB thuisbehandeling, Menzis biedt deze mogelijkheid wel. In combinatie met mijn overige wensen t.a.v. mijn aanvullende verzekering kan ik besluiten over te stappen.

Let op met aanvullende verzekeringen!

Als u over wilt stappen naar een andere zorgverzekeraar voor uw aanvullende Kies Beter Overheidverzekeringen, dan moet u waarschijnlijk een medische verklaring invullen. Dit kost extra tijd om dit te verwerken. Daarnaast is het zo dat er voor een aanvullende verzekering geen acceptatieplicht geldt. Het is daarom ook verstandig om voor uw nieuwe aanvullende verzekering dit ruim voor 1 januari 2008 te doen.

Je weet dan voor 1 januari of de aanvullende verzekering bij uw nieuwe verzekeraar kunt afsluiten.

1 REACTIE

  1. Philips BlueControl psoriasis-lichttherapie-apparaat. Lees hier alles over deze innovatieve behandeling van psoriasis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here