Huid & GeestPsoriasis

Zwangerschap en psoriasis, wat zijn de risico’s

Zwangerschap en psoriasis, wat zijn de risico’s – Volgens een studie gepubliceerd in het januarinummer van het tijdschrift van de American Academy of Dermatology hebben vrouwen met ernstige psoriasis een 1,4 keer hogere kans op een kindje met een laag geboortegewicht (Dysmaturiteit). Bij milde psoriasis is geen verhoogd risico aanwezig op nadelige geboorte uitkomsten.

Zwangerschap en psoriasis

Ya-Wen Yang, MD, van de Taipei Medische Universiteit en ziekenhuis in Taiwan, en collega’s onderzochten het risico van ongunstige zwangerschapsuitkomsten bij 11.704 willekeurig geselecteerde moeders zonder psoriasis en 1463 moeders met psoriasis. De onderzoekers berekenden het risico van Dysmaturiteit, vroeggeboorte, keizersnede, te klein voor de zwangerschapsduur en pre-eclampsie (Zwangerschapshypertensie) of eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) voor de twee groepen na correctie van kenmerken bij de ouders en het kind.

Hogere kans op een baby met een laag geboortegewicht

Tijdens de studie (.PDF) bleek dat vrouwen met ernstige psoriasis een 1,4 keer meer hogere kans op een baby met een laag geboortegewicht hebben dan vrouwen zonder psoriasis. Vrouwen met milde psoriasis hadden geen significant hogere kans op een ongunstige zwangerschapsuitkomst dan vrouwen zonder psoriasis.

“Zowel dermatologen en verloskundigen moeten zich bewust zijn van de mogelijkheid op ongunstige zwangerschapsuitkomsten bij zwangere vrouwen met ernstige psoriasis” , schrijven de auteurs.

Ook interessant
Source
American Academy of Dermatology

Redactie Huidzorgen

Huidzorgen.nl is een online gezondheidsmagazine gericht op het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de huid. Een gave huid is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Zou je willen bijdragen aan Huidzorgen.nl doormiddel van een gast blog en/of wil je auteur worden dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button